День стійкої гастрономії та Міжнародний день пікніка

Поділитися новиною

Кулінарне свято світового значення було засноване в 2016 році під егідою ООН. У 2017 році його відсвяткували вперше.

Мета свята – зосередити увагу світової спільноти на тій ролі, яку стійка гастрономія може зіграти в досягненні цілей в галузі сталого розвитку, зокрема за рахунок прискорення сільськогосподарського розвитку, підвищення продовольчої безпеки, поліпшення харчування людей, забезпечення сталого виробництва продовольства і збереження біорізноманіття.

Міжнародний день пікніка

18 червня проводять Міжнародний день пікніка. Першими на пікніки масово вирушали французи, ще в далекому 18 столітті, їх приклад наслідували англійці.

Саме англійці ввели в моду брати з собою пледи і плетені кошики, куди складалися сири, в’ялене м’ясо, фрукти, сливовий пудинг, вино і інша провізія.

Міжнародний день паніки (International Panic Day)

Для тих, хто страждає від панічних атак і страхів, Міжнародний день паніки – це свого роду психологічний тренінг, який пропонується кожному, хто відчуває почуття втоми від жорсткого самоконтролю над власними фобіями.

Народні прикмети на 18 червня:
Вітер 18 червня дме зі східного боку – літо буде вітряним і дощовим.
Багато пустоцвіту на огірках – потрібно було зробити один важливий обряд. Так, господиня тягла 18 червня на город ногою старий лапоть і кидала в огірки, примовляючи: «Як густо сей лапоть плентався, так щоб і огірки мої плелися». Згідно з повір’ям, ці дії 18 червня дозволяли отримати урожай від наступних посадок.
Що не можна робити 18 червня:
Сьогодні не варто зловживати сном, бо можна проспати все життя. Проте сни з 17 на 18 червня віщі. Здійсняться вони дуже скоро. Сновидіння, побачене вдень 18 червня, збудеться через рік, день в день.
У цей день не варто братися за домашні справи. Якщо ви все ж таки вирішили поратися по господарству, то зробіть все максимально швидко.
Також сьогодні не бажано витрачати великі суми на речі не першої необхідності.

Іменини сьогодні святкують Аполлон, Арій, Василина, Віктор, Галина, Дорофей, Ігор, Кіндрат, Костянтин, Леонід, Ніка, Никандр, Павло, Федір і Марк.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...