Бармен продала спиртне неповнолітнім гадячанам

Поділитися новиною

Поліція перевірила, як проводить дозвілля у вечірній час миргородська молодь у період літніх шкільних канікул, повідомляє Миргородський районний відділ поліції ГУНП в Полтавській області.

На період канікулярного відпочинку поліція Полтавщини проводить масштабні профілактичні заходи «Безпечне літо 2021». Заходи спрямовані на убезпечення неповнолітніх від насильства, нещасних випадків на воді, небезпеки в мережі Інтернет та на автодорогах.

Минулого тижня, інспектори сектору ювенальної превенції, спільно з працівниками сектору реагування патрульної поліції Миргородського РВП, у Миргороді, Гадячі та Лохвиці розгорнули профілактичну роботу у місцях відпочинку та перевірили, як проводить своє дозвілля місцева молодь.

У Миргороді, при перевірці закладів торгівлі інспекторка ювенальної превенції встановила факт продажу слабоалкогольного напою 16-річному підлітку.

У Гадячі, поліцейські перевірили заклад відпочинку і виявили компанію неповнолітніх, яким бармен продала пляшку алкоголю.

Аналогічний факт був зафіксований у Лохвиці. Продавчиня одного з продуктових магазинів реалізувала слабоалкогольний напій 16-річному юнаку.

На всіх, без винятку продавців хмільних напоїв неповнолітнім, поліцейські склали протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 2 статті 156 КУпАП, а матеріали направили на розгляд до адміністративних комісій територіальних громад. Загалом, у результаті таких перевірок, ювенальні поліцейські задокументували 11 адміністративних правопорушень:

3 за продаж слабоалкогольних та алкогольних напоїв особі, яка недосягла 18-річного віку (ч.2 с.156 КУпАП);

6 за розпивання пива та алкогольних напоїв у заборонених законом місцях і поява у громадських місцях у п’яному вигляді (ч.1 ст. 178 КУпАП)1 за доведення неповнолітнього до стану сп’яніння (ст.180 КУпАП);

1 за невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей (ч. 1 ст.184 КУпАП).

Як зазначила Яніна Захода, начальник сектору ювенальної превенції Миргородського райвідділу поліції: «Метою рейдових перевірок є попередження та виявлення фактів продажу неповнолітнім спиртовмісної продукції, тютюнових виробів і вживання дітьми цих заборонених для їх віку продуктів». Такі превентивні заходи поліція буде проводити й надалі.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...