Жодна громада Полтащини не взяла на баланс лісосмуги

Поділитися новиною

У кількох громадах розпочали підготовку до оформлення права власності на лісосмуги.

На Полтавщині у межах реформи децентралізації утворили 60 громад. Згідно з законодавством, вони мають взяти на баланс землі та майно, що розташовані на їхній території.

Станом на початок червня жодна з 60 громад Полтавщини остаточно не взяла на баланс розташовані на своїй території полезахисні лісосмуги. За інформацією Полтавської обласної ради, розпочали процедури підготовки до оформлення права власності на насадження у таких громадах:

  • Терешківська, Лютенська та Пришибська громади надали дозволи на проведення інвентаризації лісових смуг;
  • Новоселівська громада зареєструвала речове право;
  • Сергіївська громада створила комунальне підприємство «Добробут», якому розпочала передавати на баланс лісосмуги, виготовила технічну документацію на лісові ресурси та землю, що знаходиться під лісовими масивами.

Питанням передачі полезахисних лісосмуг на баланс громад займається постійна комісія Полтавської облради з питань аграрної політики та земельних відносин. На останньому засіданні депутати запропонували організувати навчальну нараду, щоб допомогти з передачею лісових масивів на баланс громад. На нараду планують запросити представників органів місцевого самоврядування, землевпорядників, правоохоронців та голів громад.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...