ГОЛОВНІ НОВИНИ, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОПУСТИТИ – В ОГЛЯДІ ВІД «БАЗАР МЕДІА В УКРАЇНІ»(11.06.21)

Поділитися новиною

1. Завершили процедуру виплати 8 тисяч ФОПам та найманим працівникам. Одноразова допомога стосувалась фізичних осіб-підприємців та найманих працівників в областях, які перебували в «червоних карантинних зонах». Успішно поданих заявок у 2021 році — майже 338 тисяч.

ФОПАМ ВИПЛАЧЕНО 2 МЛРД 7 МЛН ГРН.

2. В усіх категоріях господарств Полтавської області налічується понад 213 тис. голів великої рогатої худоби. Із них  близько 122 тис. голів корів.

ЗА КІЛЬКІСТЮ ПОГОЛІВ’Я КОРІВ У ПОЛТАВЩИНА ЗАЙМАЄ 1 МІСЦЕ В УКРАЇНІ

3. Із 10 червня на території Полтавщини зняли обмеження нерестової заборони, проте деякі із них ще діють. Наприклад, до кінця червня триває заборона на вилов риби у придаткових системах річок (гирла, протоки, озера); також до 30 червня не можна ловити раків.

РОЗПОЧАВСЯ СЕЗОН РИБОЛОВЛІ

4. Від початку року в Україні зареєстровано 22 звернення за медичною допомогою, пов’язаною з ураженням зміїною отрутою, із них 6 дітей до 17 років і 6 жінок. Зокрема, у травні зафіксовано 7 звернень. 

НА ПОЛТАВЩИНІ ДВОХ ЛЮДЕЙ ПОКУСАЛИ ЗМІЇ

5.Агентство місцевих доріг Полтавської області оголосило тендер на капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення Білопілля – Терни – Липова Долина – Гадяч. Очікувана вартість робіт становить 152 млн 364 тис. 742 грн.  Аукціон призначили на 29 червня.

ДОРОГУ ДО ЛИПОВОЇ ДОЛИНИ ПЛАНУЮТЬ РЕМОНТУВАТИ

6. Поліція Полтавщини розшукує жителя Петрівки-Роменської Семена Кравця, 1948 року народження, який ще 3 червня, вийшов із дому і не повернувся. Був одягнутий у коричневу куртку, камуфляжні штани, чорну в‘язану шапку. Якщо комусь відома інформація про його місцезнаходження, прохання повідомити правоохоронців.

ТЕЛЕФОН ЧЕРГОВОЇ ЧАСТИНИ ВІДДІЛЕННЯ ПОЛІЦІЇ №1 (М.ГАДЯЧ)  0993600366

7. Понад 10 тисяч жителів Гадяччини досі не уклали договори на постачання природного газу і залишаються клієнтами «Постачальника останньої надії». Відповідно у червні вартість спожитого газу становить 11 гривень 59 копійок.

ЦІНА НА ГАЗ ВІД «ПОН»

8. До відкриття готують відділення невідкладних станів Гадяцької міської лікарні. Капітальний ремонт відбувся у рамках програми «Велике будівництво». Невдовзі пацієнти медзакладу зможуть проходити високоточну діагностику на апаратах компютерної томографії, УЗД, рентгені. У відділенні також проводитимуть невідкладні операції.

РЕМОНТ ВІДДІЛЕННЯ НЕВІДКЛАДНИХ СТАНІВ ЗАВЕРШУЄТЬСЯ

 9.Директор Гадяцького центру первинної медико санітарної допомоги Віра Шаповал, повідомила, що на Гадяччині діє 5 пунктів щеплення: два у Гадячі та по одному у Веприку, Лютеньці та Петрівці-Роменській. Наразі розпочалася ревакцинація тих, хто потрапив у першу хвилю вакцинування.

Минулого тижня відбулася вакцинація педагогічних та медичних працівників – щеплено 480 осіб вакциною Pfizer та 300 осіб CoronaVac.

Окрім цього, 11 червня до мед закладу додатково надійшло 276 доз вакцини  Pfizer для вакцинації працівників органів місцевого самоврядування  та держпраціваників. 

НА ГАДЯЧЧИНІ ДІЄ 5 ПУНКТІВ ЩЕПЛЕННЯ

10. 6 червня, у Гадячі, на вул. Гетьманська, 2 водій не впорався із керуванням і в’їхав у дерев’яну опору. Після цього залишив автомобіль на місці ДТП і зник. Очевидці стверджують, що найімовірніше, він був у нетверезому стані.

НЕТВЕРЕЗИЙ ВОДІЙ ПОКИНУВ АВТО НА МІСЦІ ДТП

11.Наступної п’ятниці, 18 червня, у Гадячі, відбудеться творчий звіт Гадяцького фахового коледжу культури та мистецтв ім. І.П. Котляревського.

ЗАХІД ВІДБУДЕТЬСЯ НА ПЛОЩІ СОБОРНІЙ ІЗ 16-Ї ДО 21 ГОДИНИ.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...