План управління відходами: сформують «Гадяч-Зіньківський кластер»

Поділитися новиною

На засіданні Робочої групи з розробки Регіонального плану управління відходами для Полтавської області до 2030 року повідомили, що у Полтавській області в системі планування управління побутовими відходами наразі сформували кластери навколо планових об’єктів переробки: Лубенсько-Пирятинський, Миргородський, Кременчуцький, Полтавський та Гадяч-Зіньківський. Територіально вони прив’язані до нових адміністративних районів, пише np.pl.ua

«Громадам були презентовані всі можливі сценарії, які пропонуються розробниками цього плану. Також громади могли подати свої пропозиції та зауваження. Проте, якщо ми зосередимося лише на тому, щоб відходи акумулювати у себе, то сама громада не зможе економічно потягнути будівництво відповідного об’єкта. Навіть, якщо і зможе, то він стане постійним тягарем. Тому тут слід дивитися більш стратегічно, щоб той план, який буде реалізований у майбутньому, став привабливим і для інвесторів,» – сказав заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков.

Згідно оприлюдненої інформації, «Гадяч-Зіньківський кластер» включає у себе 8 територіальних громад із населенням 95 тисяч 498 осіб та обсягом побутових відходів 29795 тонн/рік.

Вказані кластери у майбутньому мають розглядатися, як варіант розміщення переробного комплексу.

«БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...