НС на газопроводі на Івано-Франківщині

Поділитися новиною

На Івано-Франківщині через розгерметизацію стався вибух на магістральному газопроводі Угерсько – Івано-Франківськ – Чернівці.

Як розповіли у Держслужбі з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області, вибух без подальшого горіння пролунав сьогодні близько 12:40 поруч з селом Клузів Тисменицького району. На місце інциденту прибули слідчі і вибухотехніки, аварійні бригади облгазу. Аварійна бригада РЕМ провела знеструмлення села Клузів. Зазначається, що від Держслужби з надзвичайних ситуацій залучено 28 осіб та 9 одиниць техніки.

Відомо, що розгерметизація сталася за 100 метрів від дачного масиву. Рятувальникам довелося евакуювати двох людей. Житлові будинки розташовані за один кілометр, за 500 метрів – завод ПРаТ “Івано-Франківськцемент”.

Повідомляється, що небезпеки для тамтешніх мешканців вже немає – фахівці оперативно локалізували аварію, перекривши засувки.

За попередніми даними ДСНС, ніхто не постраждав. Окрім того, там зауважили про відсутність загрози припинення газопостачання у прилеглі населені пункти. Також це не впливає на транспортування природного газу до країн Європи.

Раніше ми повідомляли, що облгази в Україні накопичили велику суму боргу перед ТОВ «Оператор ГТС України». Станом на початок травня, йшлося про суму у 9 мільярдів 800 мільйонів гривень. Зазначається, що лише за тиждень борг становив 9 мільйонів 700 тисяч гривень, інформують у пресслужбі «Оператора ГТС України».

LIVE OFFLINE
track image
Loading...