“Класичні” карткові ігри або сучасні: які улюблені розваги киян на дозвіллі

Поділитися новиною

Українці — ігрова нація. Вони полюбляють як звичайні розваги у домашньому колі, так і професійні раунди серед професіоналів. Особливо популярні карткові ігри.

Довідка! Карткові ігри — це різновид настільних (або картярських) розваг, для участі в яких використовуються спеціально розроблені набори карток.

Найпопулярніша гра киян — покер

Карткова розвага, яка займає перше місце на дозвіллі киян, — це покер. Мешканці столиці на дозвіллі грають з друзями у покерну сесію або на гроші у колі професіоналів. Грати в покер на гроші рекомендується тільки в перевірених покер-румах. Наприклад, без всяких сумнівів можна скачати GGpokerok https://poker-experts.com.ua/rumy/ggpokerok/kak-skachat-klient-ggpokerok/ і грати в покер на гроші, адже це відомий і перевірений покер-рум.

Довідка! Покер — це інтелектуальна гра, в якій гравці змагаються один з одним, за затвердження в установленому порядку правилами, в умінні, майстерності розрахувати різноманітні ймовірності і шанси, оцінювати тактику і стратегію гри супротивника.

покер4.jpg
  • Також грають у традиційні інші види картярських ігор —блекджек, пасьянс, «Дурень» та інші.
  • Нещодавно у мешканців столиці стала популярна розвага «Ясса» — українська версія популярної карткової гри «УНО». У комплекті 180 карт. Для перемоги потрібно звільниться від всіх свої карт та кричати: «Ясса»!
покер2.png

Сучасні карткові ігри

Крім класичних розваг, є нові, натхненні часом.

  1. Карти — породжені культурою. Деякі карткові набори сфабриковані авторами наукової фантастики та згодом стали використовуватись у повсякденному житті. Наприклад, карти «Exploding Snap» з франшизи про Гаррі Поттера або карти з «Гри престолів», тощо. Зазвичай після перегляду кінострічки, робоча група бестселера організовує виробництво таких ігор, які фанати залюбки купують.
  2. Розваги для дорослих: зазвичай в них грають на вечерці, на корпоративі або на іншому святі.

Приклади таких ігор:

  • «Не кидайте мило» — гумористична гра, де учасники виконують дії, описані на картках. Усього таких карток — 61 штука. Гарний настрій гарантовано усім учасникам ігрового процесу.
  • «Вірю – не вірю» — карткова гра, яка базується на вмінні блефувати або розгадати обман супротивника. У наборі 40 карт (10 видів тварин, по 4 карті в кожній). Мета розваги — першому звільнитись від усіх своїх карт.

покер3.jpg

Чим корисні карткові ігри

Такі розваги сприяють розвитку певних умінь і навичок. Вони розвивають пам`ять, увагу і логічне мислення.

За сферою використання вони розділяються на:

  • Сімейні
  • Навчальні
  • Офісні
  • Фентезі
  • Колонізатори.

Також ігри можуть бути: азартними, сімейними, інтелектуальними. Тобто, будуть цікавими і корисними як для батьків з дітьми, так і для дорослих.

Є багатий вибір розважальних наборів. В Києві, в спеціальних магазинах або на просторах мережі можливо придбати карткові ігри на будь-який смак.

Витрачайте час на дозвіллі з користю та грайте лише у цікаві розваги!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...