У Гадячі чоловіка оштрафували за керування мопедом у нетверезому стані

Поділитися новиною

Суддя Гадяцького районного суду, 11 травня 2021 року, розглянув адміністративну справу, яка надійшла від відділення поліції №1 Миргородського РВП про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина України за ч.2 ст.130 КупАП.

Встановлений епізод

10 квітня 2021 року о 7:39 хв. в м. Гадяч по вул. Гетьманській обвинувачений водій керував мопедом Tiger, без державних номерних знаків в стані алкогольного сп`яніння. Огляд на стан сп`яніння проводився зі згоди водія у встановленому законом порядку із застосуванням приладу «Драгер»-6810 під відеозапис на бодікамеру, чим порушив п.2.9а ПДР.

Обвинувачений в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений, про що свідчить його підпис у протоколі, від пояснень відмовився.

Вина обвинуваченого підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, результатами тестування на алкоголь, постановою Гадяцького районного суду Полтавської області про притягнення обвинувачення до відповідальності за ст.130 ч.1 КУпАП, диском з відеозаписом та іншими матеріалами у справі.

У діях обвинуваченого є склад правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 130 КпАП України – керування транспортними засобами особами, які перебувають в стані алкогольного сп`яніння повторно протягом року.

Згідно довідки відділення поліції №1 Миргородського РВП обвинувачений посвідчення водія не отримував.

Оскільки, обвинувачений керував транспортним засобом без посвідчення водія і відноситься до категорії інших осіб, тому до нього можливо застосувати адміністративне стягнення у вигляді штрафу, передбачене ч.2 ст.130 КУпАП .

Керуючись ст.401,130 ч.2, 221, 283, 284 Кодексу України про адміністративне правопорушення, суддя постанови обвинуваченого визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.130 КпАП України та піддати адміністративному стягненню у вигляді штрафу на користь держави в розмірі 17 000 грн.

Стягти з обвинуваченого на користь держави судовий збір в сумі 454 грн.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...