13 травня- яке сьогодні свято, прикмети та заборони

Поділитися новиною

Яке свято 13 травня 2021

Цього дня в світі відзначаються Всесвітній день кульбаби, День народження застібки-липучки, Всесвітній день коктейлю, Міжнародний день хумуса, Глобальний день інженерної справи, День льодяників від кашлю.

У США – День лепрекона, День «Найкращого стрілка», День яблучного пирога, День грінок, День стрибаючої жаби, День фруктового коктейлю, в Німеччині – День батька, в Бразилії – День скасування рабства, у Колумбії – День святої Марії, у Вірменії – Вознесіння Господнє, в Камбоджі – День народження короля, в Португалії – День Фатімської Богоматері, у Нігерії, Конго – День Гарланда, на Фіджі – День Ротума, у Нідерландах – День Серватія Маастрихтського, в Британії – День гірлянд абботсбері.

Яке сьогодні церковне свято

13 травня церква вшановує пам’ять апостола Якова

Православна церква 13 травня вшановує пам’ять апостола Якова-старшого брата Іоанна Богослова. У народі день назвали Яків Теплий – приходить справжнє тепло, літо не за горами. 

Що сьогодні не можна робити 

У цей день заборонялося будь-який прояв сватання, в народі травень вважався невідповідним для весіль і застіль. Не рекомендується також відправлятися у далекі поїздки.

Прикмети на 13 травня      

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

– небо чисте та ясне – літо буде сонячним;

– увечері дме вітер з півдня – літо буде з грозами, але теплим.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...