Стартував курортний сезон: на що попит і які ціни?

Поділитися новиною

Разом з Першотравнем і Великоднем в Бердянську стартував курортний сезон. Відпочиваючих в місто на травневі вихідні приїхало досить багато, повідомляє rayonka.com


Це було помітно і за кількістю відпочиваючих на набережній в центрі міста, і за кількістю машин на косі і Слобідці. Точних цифр, зрозуміло ніхто не назве. Але цілий ряд баз відпочинку і приватних хостелів були заповнені практично повністю. Це при тому, що купатися було явно зарано, хоча погода була прекрасна.

Якщо судити за номерами машин, то приїхали на відпочинок в Бердянськ в основному жителі Дніпропетровської, Запорізької і Донецької областей. Нерідко зустрічалися харківські номери, рідше – київські.

Показовий момент: приїхали люди, які хотіли жити в комфорті. Заповнені були найдорожчі бази і номера. На тій же Слобідці, Пісках можна було бачити як поруч стоять заповнені готелі з хорошими умовами проживання на рівні люкс напівлюкс і порожні – з умовами типу економ або стандарт. Категорії номерів в наших реаліях, зрозуміло, умовні. Той же стандарт може сильно відрізнятися в залежності від бази відпочинку і приватного готелю.

Аналогічно і рівні люксових номерів дуже відрізняються один від одного. Однак, очевидно, що просто туалетом і душем в номері вже давно нікого не здивуєш. Відпочиваючі з грошима прагнуть до комфорту. І на комфорт є попит.

Скільки коштує відпочинок

Якими ж цінами зустрів Бердянськ перших численних відпочиваючих?

Квартири в залежності від кількості кімнат і стану можна було зняти від 400 до 800 грн на добу.

Вартість номера в готелях і на базах відпочинку на двох коливається в залежності від категорії:

Стандарт – від 1200 -1500 до 3400 гривень.
Люкс – від 2000-2500 до 6700 гривень.
У вартість проживання входить сніданок.

Окремий котедж можна було зняти від 3500 грн.

Ще раз відзначимо: затребуване було все саме комфортабельне.

Кімнатка без зручностей або зі зручностями на поверсі вартує від  150 до 300 грн. з людини.

Сезону бути
Перші по-справжньому теплі вихідні показали, що сезон в Бердянську буде. Якщо до автомобільного транспорту додасться залізничний, то в місто потягнеться і менш вимогливий до високого комфорту відпочивальник. Головне – аби «червону зону» не повернули.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...