Які документи потрібні для участі в публічному тендері

Поділитися новиною

Державні закупівлі в системі Prozorro вже давно стали популярним каналом заробітку для багатьох українських підприємців. Продавати таким способом можна все що завгодно, від канцелярських скріпок до складних електронних приладів, від послуг клінінгу до виконання масштабних будівельних робіт. Сьогодні держава залишається найстабільнішим покупцем, який організовує безліч закупівель (наприклад, тільки в 2020 році їх число склало 3,74 млн, а загальна очікувана вартість — 1,2 трильйона гривень).

Для участі в публічному тендері постачальнику досить надати пакет документів, які вимагає замовник. Якщо у вас виникають будь-які питання з приводу підготовки документів, зверніться за безкоштовною консультацією до юристів тендерного майданчика: https://smarttender.biz/yuridichniy-suprovid/

Які документи знадобляться вам для участі в тендері

На підтвердження відповідності умовам, зазначеним в Законі «Про державні закупівлі», надаються такі документи:

  1. Документи, призначені для підтвердження вашої особи: копія паспорта (скановані сторінки 1-6, а також ті, на яких вказане місце проживання) або іншого документа, який передбачається умовами ст. 13 Закону «Про Єдиний державний демографічний реєстр».
  2. Підтвердження статусу платника ПДВ або ЄП: копія довідки або свідоцтва платника, а також копія виписки з реєстру платників.
  3. Копія Статуту або будь-якого іншого документа, що є установчим у вашій компанії.
  4. Підтвердження того, що у замовника немає підстав для відмови вам в участі у процедурі закупівлі, визначених частинами 1 і 2 ст. 17 Закону «Про державні закупівлі». З листопада 2020 року даний пункт оформляється у вигляді електронних полів з перерахованими умовами. Залежно від обраного замовником способу вам знадобиться або проставити галочки навпроти відповідних пунктів, або докласти додаткових підтверджуючих документів.
  5. Підтвердження досвіду виконання аналогічного договору. Наприклад, копія договору про постачання аналогічного товару за останні два роки.
  6. Підтвердження повноважень представника вашої компанії для підписання документів тендерної пропозиції.

Окрім цього вам знадобляться документи, що підтверджують відповідність вас як постачальника та вашого товару технічним вимогам замовника: ліцензії, довідки, сертифікати. Залежно від предмета закупівлі пакет документів буде відрізнятися.

Поради учасникам тендерів

Зверніть увагу, що в одному тендері Прозоро вам може знадобитися повний перелік зазначених документів, а в іншому — буде достатньо трьох-чотирьох пунктів. Все залежить від того, які умови пропише замовник. Аби бути впевненими, що ваш пакет документів зібраний правильно, радимо перед подачею пропозиції проконсультуватися з юристами: https://smarttender.biz/yuridichniy-suprovid/

І наостанок ще одна коротка порада: якщо на вашу думку в умовах тендерної документації вимагається дискримінаційний документ, який ви не можете отримати з об’єктивних причин, відразу повідомляйте йому про це ще на етапі подачі тендерних пропозицій. В іншому випадку вашу пропозицію просто відхилять через її невідповідність.

Якщо у вас є будь-які сумніви з приводу правомірності тієї чи іншої вимоги — звертайтеся за консультацією до менеджерів або юристів вашого електронного майданчика.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...