ГОЛОВНІ НОВИНИ ЗА ТИЖДЕНЬ, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОПУСТИТИ

Поділитися новиною
НА ГАДЯЧЧИНІ БОРГ НАСЕЛЕННЯ ЗА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ СТАНОВИТЬ 136 МЛН. 033 ТИС. 212 ГРН.

Заборгованість населення за житлово-комунальні послуги з року в рік зростає і на кінець квітня становить понад 83 мільярди гривень. На Гадяччині на 1 травня борг перед «Гадячтеплоенерго» складає 14 мільйонів 108 тисяч гривень;

«Полтаваенергозбут» – 4 мільйони 515 тисяч 438 гривень;

«Кременчукгаз-Трейдінг» 112 мільйонів 709 тисяч 774 гривні;

«Гадячгаз» –  4 мільйони 700 тисяч гривень.

У той же час, місячний дохід середньостатистичного мешканця Полтавщини – один із найнижчих в країні і становить близько 12 тисяч гривень, із яких 90 відсотків доходу йде на продукти та комунальні платежі.

ОДЕСИТАМ ЗАМОВИЛИ РЕМОНТ ДОРОГИ МИРГОРОД – ГАДЯЧ

«Агентство місцевих доріг Полтавської області» уклало договір з одеським товариством «Ростдорстрой» на ремонт 9 км автодороги Гадяч – Миргород. Підрядна компанія оцінила свої послуги у 138 мільйонів гривень. За наявності повного фінансування підрядник має встигнути відремонтувати вказаний відрізок дороги до кінця жовтня 2021 року.

У ВЕПРИКУ ЗАГИНУЛИ 25 БДЖОЛОСІМЕЙ

У Веприку, унаслідок обробітку поля агрохімікатами, пасічник втратив 25 бджолосімей. На місце події викликали офіцера громади, який зареєстрував заяву.

11 травня у Веприку, представники Держпродспоживслужби проведуть семінар для пасічників та землекористувачів. Запрошують усіх бажаючих.

ВОДІЙ «ШВИДКОЇ» ЗБИВ ЕЛЕКТРООПОРУ, РОЗБИВ АВТОМОБІЛЬ І ВТІК

Минулого тижня, у Гадячі, водій «швидкої» допомоги врізався у електроопору і пошкодив спецавтомобіль. Експертиза підтвердила, що на момент аварії, він був нетверезий. Адміністрація «Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» проводить службове розслідування. Орієнтовно збитки оцінили у 150 тисяч гривень.

2 ПРОТОКОЛИ ЗА НЕТВЕРЕЗЕ ВОДІННЯ СКЛАЛИ ПРОТЯГОМ 1-2 ТРАВНЯ

Протягом 1-2 травня на території області поліція склала 20 протоколів за керування авто у нетверезому стані. Із них всього 2 протоколи на Гадяччині. Нагадаємо, за п’яне водіння вперше суд може призначити 17 тисяч гривень штрафу та позбавити посвідчення водія на 1 рік. Якщо протягом року особу вдруге притягнуть до адмінвідповідальності, за скоєне йому доведеться заплатити вже 34 тисячі гривень та забути про кермо на 3 роки.

У БОБРИКУ ЗАЧИНЯЮТЬ ШКОЛУ

Проект рішення про це оприлюднили на сайті Великобудищанської громади. Із цього питання проведуть громадські слухання.

НЕ НЕСІТЬ НА КЛАДОВИЩА ПЛАСТИКОВІ КВІТИ

Заборона використовувати пластикові вінки і квіти на цвинтарях уже діє в багатьох населених пунктах України, зокрема і на Гадяччині. Проте, не усі її дотримуються.  

Цього року, у Петрівсько-Роменській громаді комісія виконкому проінспектувала кладовище і записала прізвища тих, хто проігнорував заборону. Якщо штучні квіти не приберуть – прізвища порушників обіцяють опублікувати на офіційних ресурсах громади, а також винести питання на розгляд адмінкомісії.

1939-1945. НІКОЛИ ЗНОВУ.

8-9 травня Україна відзначає Дні пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом. Закликаємо усіх вшанувати подвиг українського народу у Другій світовій війні. Схиляємо голови перед відважними героями, які пожертвували своїм життям заради миру у всьому світі.  Наша пам’ять про ці страшні події вічна.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...