«Перші два місяці його можна пускать, як…атракціон»

автоб
Поділитися новиною

автобТак коментували гадячани повідомлення мера про те, що автобус, який придбано за кошти міської ради і депутата обласної ради, уже отримано. Того ж дня він виставив і фото.

Зізнаємось, містяни були у захваті – великий, комфортабельний, він просто не міг не здивувати пасажирів, звиклих до старенької «ГАЗельки».

У мережі ми знайшли інформацію про подібний транспорт – автобус «Еталон» стандарту Євро-5, має довжину майже 9,5 метрів, вміщає 62 пасажира, 24 з яких можуть розташуватися на комфортних сидячих місцях.

Приємно, що автобус оснащений пристосуванням, яким можна користуватися людям на інвалідному візку та матусям з дитячими візками, у салоні автобуса є місце для інвалідного візка та спеціальні поручні. Світловий показник виконаний за останніми вимогами сучасності, дозволяє здалеку побачити інформацію про рейс, у тому числі людям із вадами зору.

маршрут руху автобусаКількома днями пізніше відділ архітектури Гадяцької міської ради  оприлюднив варіанти маршрутів нового міського автобуса. Основне завдання маршруту – підвозити зранку дітлахів до школи, обслуговувати пенсіонерів та маломобільні групи населення, мешканців, які живуть і працюють у різних районах міста. Паралельно із маршрутом спеціалісти працюватимуть  над питанням облаштування зупинок.

Ознайомившись із орієнтовним маршрутом, ми помітили, що маршрут охоплює майже все місто, окрім одного мікрорайону – Підварку. На питання чому так, нам відповіли, що цей мікрорайон  буде обслуговувати окремий мікроавтобус. Також варто нагадати, щоб відповідальні особи не забули і про розклад руху транспорту.

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...