Спалено 5 кілометрів рибальських сіток

Спалено 5 кілометрів рибальських сіток

Спалено 5 кілометрів рибальських сіток

Поділитися новиною

Спалено 5 кілометрів рибальських сіток Багажник робочої «Ниви» ландшафтного парку «Гадяцький» був переповнений браконьєрськими сітками. Їх вилучено з водойм річок Псел і Грунь. Протяжність – від села Плішивець і до Миргородського району (село Обухівка). За приблизними підрахунками їх вартість близько 50 тисяч гривень.

Палили недешеве рибальське знаряддя, у кар’єрі, що біля хутора Степаненки (в народі – Ковалевщина).

«Браконьєрські сітки були вилучені протягом І кварталу 2014 року. А нещодавно в газеті було надруковане звернення мисливці до депутатів районної ради, в якому говорилося про доцільність існування ландшафтного парку. От зараз ми показуємо результати цієї доцільності, яка, до речі, визначена в роботах науковців, які протягом 1996-2006 рр. проводили обстеження на базі Гадяцького району. Ландшафтних парків у нашій області 6 – Гадяцький, Шишацький, Диканський… У Європі землі природно-заповідного фонду становлять близько 15%, а в Україні близько 8», – розповів директор природоохоронної зони Володимир Григорович Фролов.

Він разом із начальником сектору дільничних інспекторів міліції Віталієм Івановичем Огризьком та інспектором служби охорони Миколою Івановичем Дуличем знищили браконьєрські сітки. Зазвичай у подібних заходах бере участь і депутат районної ради, член екологічної комісії Сергій Михайлович Скрипка, який, за словами В.Фролова, підтримує матеріально й морально. Але цього разу він не зміг прибути.

Також наголосили на тому, що потрібно берегти природу і думати про прийдешні покоління, щоб не повторялися такі прикрі випадки подібно до того, який стався нещодавно у с. Хитці – хтось запалив рідкісні трави біля болота Моховате, які занесені до Червоної Книги. І разом з тим, за словами працівників ландшафтного парку «Гадяцький», вигоріли і корисні рослини. Та все ж, завдяки злагодженій роботі працівників  МНС, охорони мисливського господарства «Горизонт» пожежу оперативно ліквідували.

Олена Козаченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...